Vegjetacioni

Nën ndikimin e një klime të tillë janë krijuar tre brez  të vegjetacionit, brezi i parë përherë i gjelbërt (në lartësi deri në 300m )ku dominojnë ullinjtë,fiku,agrumet, (bostani,mandarina, portokalli, limoni, bajame, kivi etje).

Brezi i dytë gështenja , shega, hardhia dhe drithërat, dhe brezi i tretë dardha molla kumbulla etje, brezin bregdetar e zbukuron ,pisha,agava , palma dhe  bimët e tjera. Meqenëse Ulqini posedon sipërfaqe të mëdha  toke bujqësore, rrethinë të pastër dhe të pandotur nga industria apo çdo gjë tjetër, ku popullata me kujdes valorizon   prodhimin e ushqimit të pastër ekologjik, e bën të dukshëm në tregun turistik.

Prodhimet bujqësore të Ulqinit (bostani, mandarina, portokalli, kivi, fiku, shega si dhe speci dhe domatja etj) furnizonin tregun e ish republikave jugosllave Kroacisë,Sllovenisë, Bosnja Hercegovinës dhe Serbisë e Kosovës dhe Vojvodinës të gjithë këto prodhime, kombinohen me lloje të ndryshme të peshkut të freskët të detit, lumit Buna ose liqenit nga duart e arta të peshkatarëve dhe me raki dhe verë vendi, e bëjnë të njohur tryezën e Ulqinit, e duart e shkathëta të kuzhinierëve me përvojë e bëjnë të njohur kuzhinën e Ulqinit me specialitete të vendit, të cilat me buzëqeshje dhe mjeshtëri, të shërbyera nga kamarjerët me përvojë nuk lejojnë ndonjë pakënaqësi.

Panairi në Varshavë

Me 24 nentor në Varshavë është bërë hapja e një ndër panaireve turistike më të rëndësishme në Poloni.

Panairi ka rreth 500 ekspozues nga 60 vende të ndryshme dhe do të zgjasë deri me 26 nentor. Ndër ekspozuesit vendin e vet e ka edhe Mali i ZI. 

A e dini se

MIGUEL de SERVANTES

I zapisi i narodno predanje se slažu da je slavni španski pisac Miguel de Servantes u svojoj mladosti bio rob ulcinjskih gusara. Štovise, i njegovo znamenito djelo “Don Kihot’, dovodi se u vezu sa zatočeništvom u Ulcinju.

Neki istraživači su u Dulčineji od Toboza, glavnoj junakinji romana, prepoznali Ulcinjanku. 

Mos humbisni

Plazhi i madh

Pothuaj se nuk ka mysafir i cili ka kaluar pushimet verore në Ulqin , e që nuk ka vizituar plazhin e Madh të Ulqinit, kështu që, nëse vendosni që pushimin tuaj ta kaloni në plazhin e Madh me siguri se do të befasoheni nga gjatësia e plazhit ranor.