Plazhi Tropicana

Plazhi Tropicana është plazhi i parë privat në Mal të Zi i cili në vitin 2013 ka festuar 20 vjetorin e saj. Disponon me restaurantin, caffe barin, objektin për pemë dhe rekuzite për plazh si dhe auto kampin. Në restaurant shërbehen specijalitete të ndryshme të kuzhinës nacionale dhe internacionale. Ky plazh poashtu është fitues i flamurit të kaltërt me vite të tëra për respektimin e standardeve ekologjike dhe kualitetit të plazhës.

 

A e dini se

MIGUEL de SERVANTES

I zapisi i narodno predanje se slažu da je slavni španski pisac Miguel de Servantes u svojoj mladosti bio rob ulcinjskih gusara. Štovise, i njegovo znamenito djelo “Don Kihot’, dovodi se u vezu sa zatočeništvom u Ulcinju.

Neki istraživači su u Dulčineji od Toboza, glavnoj junakinji romana, prepoznali Ulcinjanku. 

Mos humbisni

Plazhi i madh

Pothuaj se nuk ka mysafir i cili ka kaluar pushimet verore në Ulqin , e që nuk ka vizituar plazhin e Madh të Ulqinit, kështu që, nëse vendosni që pushimin tuaj ta kaloni në plazhin e Madh me siguri se do të befasoheni nga gjatësia e plazhit ranor.