Plazhi Tampico

Plazhi Tampico gjendet në kilometrin e 5 së plazhit të madh, dhe ajo cka është interesante është emri i plazhit i cili është marrë nga filmi The Brothers Bloom i cili është incizuar pikërisht në këtë plazhë.  Objekti i këtij plazhi është punuar në stilin meksikan dhe përngjan në objektin ku janë incizuar disa skena të filmit të lartëpërmendur.

Pas përfundimit të filmit, ky objekt është shëndrruar në restaurant nga i cili sot shërbehen ushqime të ndryshme nga kuzhina italijane dhe pije freskuese. Poashtu, në kuadër të plazhit gjenden parkimi për mysafirë, këndi i lojërave për fëmijë, tereni për hendboll si dhe internet Wi fi.

A e dini se

MIGUEL de SERVANTES

I zapisi i narodno predanje se slažu da je slavni španski pisac Miguel de Servantes u svojoj mladosti bio rob ulcinjskih gusara. Štovise, i njegovo znamenito djelo “Don Kihot’, dovodi se u vezu sa zatočeništvom u Ulcinju.

Neki istraživači su u Dulčineji od Toboza, glavnoj junakinji romana, prepoznali Ulcinjanku. 

Mos humbisni

Plazhi i madh

Pothuaj se nuk ka mysafir i cili ka kaluar pushimet verore në Ulqin , e që nuk ka vizituar plazhin e Madh të Ulqinit, kështu që, nëse vendosni që pushimin tuaj ta kaloni në plazhin e Madh me siguri se do të befasoheni nga gjatësia e plazhit ranor.