Plazhi Saranda Beach

Saranda Beach një oazë më vete, e pozicionuar ne kilometrin e dyte te Plazhi te madh është vendi ideal për pushime familjare si dhe për të rinj, duke plotësuar kushtet që çdonjëri prej tyre të ndihet rahat dhe ta gjej veten aty, pikërisht në Saranda Beach. Përveç shtretërve komod dhe çadrave të gjëra, Saranda me plot krenari e mburrje posedon barin dhe restaurantin të ndërtuar prej druri ku ju do të shërbeheni nga një personel profesional, i shpejtë dhe i gatshëm të plotësoj kërkesat e të gjithë mysafirëve. Per me te vegjelit ne kuader te Saranda Beach gjendet dhe kendi I lojerave per femije si dhe parkingu falas nën hijen e pishave të cilat e bëjnë edhe më tërheqëse hyrjen në Sarandë. Ky plazh ofron edhe specijalitete te ndryshme te kuzhines tradicionale me cmime shume te arsyeshme. Poashtu me specijalitetet e frutave te detit sherbehen edhe vererat e cilesise se larte.

Saranda është vendi ku bukuritë natyrore gërshetohen bukur me veprat nga dora e njeriut!

Atrakcije

Velika plaža

Gotovo da nema turiste koji je ljetnji odmor proveo u Ulcinju, a da nije posjetio Veliku ulcinjsku plazu, tako da, ako se odlucite da svoj odmor provedete na Velikoj plazi zasigurno cete biti ocarani kilometrima duge pjeskovite plaze, koja se poput vjesto iscrtane slikarske linije spaja sa kristalno cistim morem.

Plaza I morsko dno su prekriveni sitnim pijeskom. 

Zanimljivosti

MIGUEL de SERVANTES

I zapisi i narodno predanje se slažu da je slavni španski pisac Miguel de Servantes u svojoj mladosti bio rob ulcinjskih gusara. Štovise, i njegovo znamenito djelo “Don Kihot’, dovodi se u vezu sa zatočeništvom u Ulcinju.

Neki istraživači su u Dulčineji od Toboza, glavnoj junakinji romana, prepoznali Ulcinjanku.