Plazhi i vogël

Plazhi i vogël është plazhi i qytetiti i cili përbëhet prej rërës së hollë si në bregdet poashtu edhe në ujë, dhe kjo gjë i jep plazhit një ngjyrë ndërmjet ngjyrës së kaltërt dhe gjelbërt. Për këtë plazh është karakteristike cekëtina e saj e cila shtrihet deri në thellësi të detit, gjë që e bënë këtë vend të përshtatshëm për fëmijë.

Eshtë e gjate rreth 360 m dhe ka hëpesirë për rreth 2500 persona. Në fund të këtij plazhi gjendet edhe porti i vogël i Ulqinit me një marine bukur të rregulluar. Në shetitoren e kësaj plazhe gjendet një numer i madh i restauranteve, caffe bareve ndërsa duke shkuar në brendësi në stilin orijento bregdetar gjendet Ulqini – pika më jugore e bregdetit të Malit të Zi.

A e dini se

MIGUEL de SERVANTES

I zapisi i narodno predanje se slažu da je slavni španski pisac Miguel de Servantes u svojoj mladosti bio rob ulcinjskih gusara. Štovise, i njegovo znamenito djelo “Don Kihot’, dovodi se u vezu sa zatočeništvom u Ulcinju.

Neki istraživači su u Dulčineji od Toboza, glavnoj junakinji romana, prepoznali Ulcinjanku. 

Mos humbisni

Plazhi i madh

Pothuaj se nuk ka mysafir i cili ka kaluar pushimet verore në Ulqin , e që nuk ka vizituar plazhin e Madh të Ulqinit, kështu që, nëse vendosni që pushimin tuaj ta kaloni në plazhin e Madh me siguri se do të befasoheni nga gjatësia e plazhit ranor.