Plaža Adriatica

Plazhi Adriatica gjendet në kilometrin e tretë të plazhit të madh nga Porti i Milenës. Rruga është e pasur me pyllin e pishave të cilët shtrihen deri tek plazha e bukur ranore nën hijen e të cilëve mund të gjeni vend të lirë për parkim.

Plazhi Adriatica është njëri prej plazheve më të rregulluara të Rivierës së Ulqinit në kuadër të së cilës mund të gjeni shtretërit me ombrella, dhe mund të relaksoheni duke shijuar pijet e freskëta pa dhe me alkool, akullore dhe dezerte si dhe specijalitete të ndryshme nga zgara dhe më gjërë.

Plazhi është i rreguluar ne stilin ekologjik cka dëshmon edhe faktin e përdorimit të standardeve ekologjike. Përvec shërbimeve të lartëpërmendura ky plazh ofron edhe shërbimet e masazheve si dhe mundësinë  e huazimit të pedolinave dhe jet ski.

Sajam u Becu

PREDSTAVLJA SE I TURISTICKA PONUDA ULCINJA

Na vodećem turističkom sajmu na austrijskom tržištu – “Ferien 2019” u Beču, uz izlagače iz 80 zemalja, svoju turističku ponudu za predstojeću sezonu predstavlja i ulcinjska opština.

Atrakcije

Velika plaža

Gotovo da nema turiste koji je ljetnji odmor proveo u Ulcinju, a da nije posjetio Veliku ulcinjsku plazu, tako da, ako se odlucite da svoj odmor provedete na Velikoj plazi zasigurno cete biti ocarani kilometrima duge pjeskovite plaze, koja se poput vjesto iscrtane slikarske linije spaja sa kristalno cistim morem.

Plaza I morsko dno su prekriveni sitnim pijeskom. 

Zanimljivosti

MIGUEL de SERVANTES

I zapisi i narodno predanje se slažu da je slavni španski pisac Miguel de Servantes u svojoj mladosti bio rob ulcinjskih gusara. Štovise, i njegovo znamenito djelo “Don Kihot’, dovodi se u vezu sa zatočeništvom u Ulcinju.

Neki istraživači su u Dulčineji od Toboza, glavnoj junakinji romana, prepoznali Ulcinjanku.