Plazhi Sapore di Mare

Plazhi Sapore di Mare është plazhi i gjashtë që do ta takoni në rrugë për në lagjen e Pinjeshit(rruga kah Albatrosi). Gjendet në afërsi të plazhit të vogël. Në kuadër të plazhit gjendet restoranti me të njëjtin emër, poashtu është siguruar edhe mobiluari i plazhit: çadrat diellit shtretërit, restoranti ofron specialitete detit,  dhe ato të roshtilit. Restoranti punon vetëm gjatë sezonit.

Meqenëse Restoranti gjendet mu në kep të shkëmbit,era e këndshme dhe freskuese frynë permanent,çka bën që edhe temperatura të jetë më e freskët se ne pjesët tjera të Plazhit.plazha është e gjatë rreth150 metra.

 

 

A e dini se

MIGUEL de SERVANTES

I zapisi i narodno predanje se slažu da je slavni španski pisac Miguel de Servantes u svojoj mladosti bio rob ulcinjskih gusara. Štovise, i njegovo znamenito djelo “Don Kihot’, dovodi se u vezu sa zatočeništvom u Ulcinju.

Neki istraživači su u Dulčineji od Toboza, glavnoj junakinji romana, prepoznali Ulcinjanku. 

Mos humbisni

Plazhi i madh

Pothuaj se nuk ka mysafir i cili ka kaluar pushimet verore në Ulqin , e që nuk ka vizituar plazhin e Madh të Ulqinit, kështu që, nëse vendosni që pushimin tuaj ta kaloni në plazhin e Madh me siguri se do të befasoheni nga gjatësia e plazhit ranor.