Plazhi i Limanit

Jo larg Kalas të Ulqinit, në Gjin e vogël, gjendet plazhi i limani II. Uji i kthjellët, zalli dhe rrethina bëjnë që ky vend të jetë magjik dhe Sham të përshtatshëm për pushim dhe kënaqësi gjatë gjithë ditës. Në është i siguruar mobiluari i plazhit:çadrat e diellit, trombolinet...a sipas dëshirës tuaj dhe masazhe! Restorant- piceria “Kliko”gjendet në zemër të plazhit.

Te ne mund të freskoheni me lloje të ndryshme të pijeve.


 

A e dini se

MIGUEL de SERVANTES

I zapisi i narodno predanje se slažu da je slavni španski pisac Miguel de Servantes u svojoj mladosti bio rob ulcinjskih gusara. Štovise, i njegovo znamenito djelo “Don Kihot’, dovodi se u vezu sa zatočeništvom u Ulcinju.

Neki istraživači su u Dulčineji od Toboza, glavnoj junakinji romana, prepoznali Ulcinjanku. 

Mos humbisni

Plazhi i madh

Pothuaj se nuk ka mysafir i cili ka kaluar pushimet verore në Ulqin , e që nuk ka vizituar plazhin e Madh të Ulqinit, kështu që, nëse vendosni që pushimin tuaj ta kaloni në plazhin e Madh me siguri se do të befasoheni nga gjatësia e plazhit ranor.