Plazhi i Albatrosit

Meqense bregdeti i Ulqinit ben pjesë në ato me numër të shumt të gjinjve, ishujve, shkëmbinjve, gadishujve,kepave të shumtë shkëmbinjsh...të cilat  njëherit  janë edhe vendet dhe  lokacionet e shumta ku turistët mund të lahen dhe rreziten. 

Gjatë pyllit të pishave, në mes të hotel albatrosit dhe ish hotel Galebit ,në hapësirën prej një kilometri , gjendet një numër i plazheve të rregulluara të hoteleve. Plazhi i hotel  Albatrosit  është shumë i njohur për ujin e kthjellet dhe të pastër të detit. Është më se e pershtatëshme për ata që kërkojnë qetësi  dhe intimitet natyrorë.

 

 

A e dini se

MIGUEL de SERVANTES

I zapisi i narodno predanje se slažu da je slavni španski pisac Miguel de Servantes u svojoj mladosti bio rob ulcinjskih gusara. Štovise, i njegovo znamenito djelo “Don Kihot’, dovodi se u vezu sa zatočeništvom u Ulcinju.

Neki istraživači su u Dulčineji od Toboza, glavnoj junakinji romana, prepoznali Ulcinjanku. 

Mos humbisni

Plazhi i madh

Pothuaj se nuk ka mysafir i cili ka kaluar pushimet verore në Ulqin , e që nuk ka vizituar plazhin e Madh të Ulqinit, kështu që, nëse vendosni që pushimin tuaj ta kaloni në plazhin e Madh me siguri se do të befasoheni nga gjatësia e plazhit ranor.