Plazhi Aquarius

 
Plazhi  Aquarius white ,e cila gjendet në pjesën ma atraktive të qytetit të Ulqinit,është vendi i vërtetë ku mundeni të pushoni dhe të argëtoheni nën rrezet diellit. Pavarsiht a jeni në kërkim të qetësisë apo dëshironi të largoheni nga aktivitetet rutinore te ditës, duke dëshiruar që të  kënaqësh me ajrin e freskët të detit dh aromën e pishav. Ka pozitë strategjike , plazhi gjendet shumë lehtë- është në afërsi të plazhës së vogël në brezin gurorë(400m larg Plazhe të Vogël) edhe pse është e njohur si plazhi i qytetit i të rinjve, pylli i pishave i cili rrethon plazhin, e pasur me jod,bën që plazhi të jetë parajsë për njerëzit me probleme respiratorike.

Kjo nuk është e gjitha. Bife bar i plazhit tan është zgjedhje ideale për çdokënd që është i gatshëm për miqësi dhe shoqëri, njohje të reja,apo thjesht dëshiron të vallëzojë me ritmet e hiteve më të reja botërore të DJ-ijëve të vendit apo të jashtëm që janë mysafir të rregullt në plazhin tonë. Bife bar i plazhit poashtu ofron ushqim ka asortiman të mirë birre, shampanjit, vere dhe kokteje të pregatitur nga ana e koktej barmenëve tanë.

A e dini se

MIGUEL de SERVANTES

I zapisi i narodno predanje se slažu da je slavni španski pisac Miguel de Servantes u svojoj mladosti bio rob ulcinjskih gusara. Štovise, i njegovo znamenito djelo “Don Kihot’, dovodi se u vezu sa zatočeništvom u Ulcinju.

Neki istraživači su u Dulčineji od Toboza, glavnoj junakinji romana, prepoznali Ulcinjanku. 

Mos humbisni

Plazhi i madh

Pothuaj se nuk ka mysafir i cili ka kaluar pushimet verore në Ulqin , e që nuk ka vizituar plazhin e Madh të Ulqinit, kështu që, nëse vendosni që pushimin tuaj ta kaloni në plazhin e Madh me siguri se do të befasoheni nga gjatësia e plazhit ranor.