Panairi në Vjenë: PREZANTOHET EDHE OFERTA TURISTIKE E ULQINIT

Në Panairin kryesor në tregun austriak – “Ferien 2019” në Vjenë, së bashku me ekspozuesit nga 80 vende, ofertën e vet turistike për sezonin e ardhshëm e prezantoi edhe Komuna e Ulqinit.

Në këtë panair shumë të rëndësishëm evropian i cili  mbahet deri të dielën, marrin pjesë kryetari i Komunës Loro Nrekiq dhe drejtori i Organizatës Turistike Fatmir Gjeka, së bashku me disa punëtorë turistik nga Ulqin.

Këtë vit presim më shumë turistë nga Austria në rivierën e Ulqinit, thanë punëtorët turistik dhe përfaqësuesit e Organizatës Turistike të Ulqinit të cilët këtë vit ishin të pranishëm në “Ferien Messe Wien” i cili të dielën përfundoi në Vjenë.

Siç thanë, ekziston interesimi për vizitën e Ulqinit, por mysafirët potencial nuk janë mjaftueshëm të informuar për ofertën tonë turistike. Panairi ishte mundësi e re që kjo të ndryshojë dhe të krijohen kontaktet me agjencitë austriake.

Gjatë panairit kryetari i Komunës së Ulqinit Loro Nrekiq bisedoi me ambasadorin e Malit të Zi në Vjenë Zhelko Peroviq

A e dini se

MIGUEL de SERVANTES

I zapisi i narodno predanje se slažu da je slavni španski pisac Miguel de Servantes u svojoj mladosti bio rob ulcinjskih gusara. Štovise, i njegovo znamenito djelo “Don Kihot’, dovodi se u vezu sa zatočeništvom u Ulcinju.

Neki istraživači su u Dulčineji od Toboza, glavnoj junakinji romana, prepoznali Ulcinjanku. 

Mos humbisni

Plazhi i madh

Pothuaj se nuk ka mysafir i cili ka kaluar pushimet verore në Ulqin , e që nuk ka vizituar plazhin e Madh të Ulqinit, kështu që, nëse vendosni që pushimin tuaj ta kaloni në plazhin e Madh me siguri se do të befasoheni nga gjatësia e plazhit ranor.