Panairi ne Deçan

Drejtori i Organizatës Turistike të Ulqinit Mr Fuad Haxhibeti së bashku me kryetarin e Komunës z.Nazif Cungu  dhe kryetarin e Kuvendit z.Loro Nrekiq, morrën pjesë në panairin tradicional të biznesit dhe turizmit që u mbajt në Deçan me 21 dhe 22 korrik. Ky panair u organizua në kuadër të ditëve të Diasporës me moton “Ti je pjesë  e Atdheut”.


Ky panair është një ngajrje që bashkon vlerat tradicionale dhe mundëson vazhdimin e bashkëpunimit ndërmjet dy vendeve, por ka një rëndësi të madhe edhe për turizmin sepse edhe turistët nga Kosova janë mysafiret kryesorë të qytetit tonë. Drejtori me kryetarin e Komunës dhe Kuvendit kanë patur disa takime me zyrtarët e Deçanit, me kryetarin Rasim Selmanaj, ministrin e Diaporës Valon Muratin dhe shumë tjerë. Duhet të përmendim që Komuna e Ulqinit dhe e Deçanit janë binjakëzuar vitin e kaluar ku edhe kanë nënshkruar një memorandum bashkëpunimi në fusha të ndryshme.

 

A e dini se

MIGUEL de SERVANTES

I zapisi i narodno predanje se slažu da je slavni španski pisac Miguel de Servantes u svojoj mladosti bio rob ulcinjskih gusara. Štovise, i njegovo znamenito djelo “Don Kihot’, dovodi se u vezu sa zatočeništvom u Ulcinju.

Neki istraživači su u Dulčineji od Toboza, glavnoj junakinji romana, prepoznali Ulcinjanku. 

Mos humbisni

Plazhi i madh

Pothuaj se nuk ka mysafir i cili ka kaluar pushimet verore në Ulqin , e që nuk ka vizituar plazhin e Madh të Ulqinit, kështu që, nëse vendosni që pushimin tuaj ta kaloni në plazhin e Madh me siguri se do të befasoheni nga gjatësia e plazhit ranor.