OT: OFERTA TURISTIKE E ULQINIT NË PANAIRIN NË POLONI

Të mërkurën filloi Panairi Ndërkombëtarë i Turizmit “TT Varshavë”, i cili tash 25 vite mbahen në kryeqytetin e Polonisë.

Panairi parqet një nga ngjarjet më të rëndësishme për turizmin në Poloni dhe mundësi ideale për realizimin e kontakteve të punës, si me përfaqësuesit e komunitetit turistik në këtë vend, ashtu edhe me përfaqësuesit nga jashtë shtetit, njoftohet nga Organizata Turistike e Ulqinit.

Shtohet që për çdo vit në Ulqin vijnë numër gjithnjë e më i madh i mysafirëve të cilët pushojnë në riverën e këtij qyteti.

Ofertën e Ulqinit në panairin „TT Varshava“ e prezantojnë kryetari i Këshillit Drejtues i OT Rexhep Taganoviq dhe zyrtari i këtij institucioni Beqir Zati.

A e dini se

MIGUEL de SERVANTES

I zapisi i narodno predanje se slažu da je slavni španski pisac Miguel de Servantes u svojoj mladosti bio rob ulcinjskih gusara. Štovise, i njegovo znamenito djelo “Don Kihot’, dovodi se u vezu sa zatočeništvom u Ulcinju.

Neki istraživači su u Dulčineji od Toboza, glavnoj junakinji romana, prepoznali Ulcinjanku. 

Mos humbisni

Plazhi i madh

Pothuaj se nuk ka mysafir i cili ka kaluar pushimet verore në Ulqin , e që nuk ka vizituar plazhin e Madh të Ulqinit, kështu që, nëse vendosni që pushimin tuaj ta kaloni në plazhin e Madh me siguri se do të befasoheni nga gjatësia e plazhit ranor.