OT: OFERTA E ULQINIT PREZANTOHET NË NIVELIN MË TË LARTË

Kishim prezantim shumë të mirë në Prishtinë dhe presim që për festat e një majit mijëra Kosovarë të pushojnë në rivierën e Ulqinit, njoftohet nga Organizata Turistike.

Përfaqësuesit e Komunës së Ulqinit dhe OT-së në krye me kryetarin Loro Nrekiq, nënkryetarin Astrit Hoxhën dhe drejtorin Fatmir Gjekën morën pjesë në panairin tradicional të turizmit në Prishtinë, dhanë intervista për mediet e shumta, biseduan me zyrtarët e lartë qeveritar, duke përfshirë edhe ministrin e turizmit Endrit Shalën.

Në prezantimin e Ulqinit ishin të pranishëm funksionarët e Ministrisë së Zhvillimit të Qëndrueshëm dhe Turizmit të Malit të Zi, pronarët e agjencive, qiramarrësit e plazheve dhe punëtorët e shumët turistik.

Me këtë rast u organizua manifestimi “Ditët e Ulqinit” në kryeqytetin e Kosovës, në të cilin ishin përfaqësuesit diplomatic të Malit të Zi në Prishtinë.

A e dini se

MIGUEL de SERVANTES

I zapisi i narodno predanje se slažu da je slavni španski pisac Miguel de Servantes u svojoj mladosti bio rob ulcinjskih gusara. Štovise, i njegovo znamenito djelo “Don Kihot’, dovodi se u vezu sa zatočeništvom u Ulcinju.

Neki istraživači su u Dulčineji od Toboza, glavnoj junakinji romana, prepoznali Ulcinjanku. 

Mos humbisni

Plazhi i madh

Pothuaj se nuk ka mysafir i cili ka kaluar pushimet verore në Ulqin , e që nuk ka vizituar plazhin e Madh të Ulqinit, kështu që, nëse vendosni që pushimin tuaj ta kaloni në plazhin e Madh me siguri se do të befasoheni nga gjatësia e plazhit ranor.