OT: MORËN PJESË NË PANAIRET E SERBISË, PREJ SOT NË KOSOVË

Organizata Turistike (OT) Ulqin mori pjesë nga fillimi i këtij muaji në një sërë panairesh në Serbi. Për pjesëmarrjen e parë në një manifestim të tillë në Nish iu dorëzua mirënjohja.

Nga e marta, përfaqësuesit e Komunës së Ulqinit dhe OT-së në krye me kryetarin Loro Nrekiq, nënkryetarin Astrit Hoxhën dhe drejtorin Fatmir Gjeken do të marrin pjesë në panairin tradicional të turizmit në Prishtinë.

Me këtë rast do të organizohet manifestimi “Ditët e Ulqinit” në kryeqytetin e Kosovës.

A e dini se

MIGUEL de SERVANTES

I zapisi i narodno predanje se slažu da je slavni španski pisac Miguel de Servantes u svojoj mladosti bio rob ulcinjskih gusara. Štovise, i njegovo znamenito djelo “Don Kihot’, dovodi se u vezu sa zatočeništvom u Ulcinju.

Neki istraživači su u Dulčineji od Toboza, glavnoj junakinji romana, prepoznali Ulcinjanku. 

Mos humbisni

Plazhi i madh

Pothuaj se nuk ka mysafir i cili ka kaluar pushimet verore në Ulqin , e që nuk ka vizituar plazhin e Madh të Ulqinit, kështu që, nëse vendosni që pushimin tuaj ta kaloni në plazhin e Madh me siguri se do të befasoheni nga gjatësia e plazhit ranor.