KiteSurf

Nëse jeni adhurues të pushimit aktiv në Ulqin mund të provoni kitesurf-ingun, një sport ekstrem i jashtëzakonshëm dhe shumë dinamik.

BIRDWATCHING

Vështroni zogjtë sa më shpesh që keni mundësi! Sa më shumë kohë që t’i kushtoni më shpejt do t’i njihni.

Panairi në Vjenë

PREZANTOHET EDHE OFERTA TURISTIKE E ULQINIT

Në Panairin kryesor në tregun austriak – “Ferien 2019” në Vjenë, së bashku me ekspozuesit nga 80 vende, ofertën e vet turistike për sezonin e ardhshëm e prezantoi edhe Komuna e Ulqinit.
 

A e dini se

MIGUEL de SERVANTES

I zapisi i narodno predanje se slažu da je slavni španski pisac Miguel de Servantes u svojoj mladosti bio rob ulcinjskih gusara. Štovise, i njegovo znamenito djelo “Don Kihot’, dovodi se u vezu sa zatočeništvom u Ulcinju.

Neki istraživači su u Dulčineji od Toboza, glavnoj junakinji romana, prepoznali Ulcinjanku. 

Mos humbisni

Plazhi i madh

Pothuaj se nuk ka mysafir i cili ka kaluar pushimet verore në Ulqin , e që nuk ka vizituar plazhin e Madh të Ulqinit, kështu që, nëse vendosni që pushimin tuaj ta kaloni në plazhin e Madh me siguri se do të befasoheni nga gjatësia e plazhit ranor.